Alhamdulillah, dapat merasa so many kind of somtam di Zabb Menara Narathiwat
tq to my SIL yang bawak dan belanja makan kat sini...😋😋
menu kat sini semuanya freshly cooked bila kita order, dan kebanyakkannya macam jenis starter gitu.. tak reti nak baca menu dia, cuma base dari gambar jer la... yang ni ialah isi ikan yang seakan dihancurkan dan digoreng rangup, digaulkan dengan mak nenek dayang2nya dan dimakan bersama special sos tu. sedap... kami order dua pinggan, semuanya habis licin. sedap sangat!
the way they serve the pulut... comelkan dalam bakul pandan kecik cam ni..
dan mostly menu nya dimakan bersama pulut ni lah... nampak jer sikit dalam bakul tu, tapi sungguh mengenyangkan.
the first somtam yang diorder, somtam betik macam yang dah biasa kita makan tu..
2nd one... mixed friuts somtam... apple, buah naga, pear, jambu batu, betik mengkal, limau dan ditaburi kacang yang rangup... memang sedap hingga menjilat jari lah!
somtam umbut kelapa... fresh umbut kelapa yang manis bersama dayang2nya...
daging harimau menangis, katanya... tapi tak lah pedas mana, sbb kak rose masih boleh makan. kalau pedas sangat memang tolak tepi lah, memang tak tahan pedas kan.
yang ni exotic sikit... mulanya macam tak berani nak merasa, tapi bila derang kata sedap, cuba lah jugak... tapi seram jugak kalau ingat yang mentahnya... muncung itik goreng, itulah dia menda ni! kawan2 ada yang pernah makan tak? tak dapat bayangkan muncung ituk tengah menyudu makanan dia kan..😜
kerang wif special sos, katanya. tapi memang dapat rasa fresh nya kerang ni.sedap meratah!
EmoticonEmoticon