Sup cendawan tiram

April 22, 2020
Masak dan makan makan time PKP...

  terima kasih Azie Kitchen, kak rose copy resepinya ya..

Bahan bahan:
2 paket cendawan - carik 
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
Fish ball atau ikan bilis atau udang
Garam
Sedikit lada putih - tumbuk
Sedikit cili merah hiris
Daun sup - tak letak
Bawang goreng -kak rose lupa nak tabur dah!

 
Cara cara:
Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan putih yang dihiris. Setelah kekuningan masukkan ikan bilis atau udang atau apa apa yang disukai. Kemudian tuangkan air secukupnya untuk dijadikan kuah.

Setelah mendidih, masukkan cendawan, garam dan serbuk lada putih. Taburkan cili merah dan daun bawang. Tutup api dan sedia untuk dihidangkan. Akhir sekali, tabur bawang goreng.

Share this

Related Posts

  • Tom yam ayamdua jjjeluk tomyam di dua hari yang berbeza... lebih suka yang banyak sayur cenggini...😋😋terlebih tomato sudah!.
  • Sup tulangbuat sup tulang bodo2 dengan bahan  apa yang ada jer kat dapo. bila tukang makan kata nak makan nasik bile ablik k
  • Peria goreng dengan udangPKP hari ke 34 dan masak dan makan... ya, hari2 masak macam praktis untuk bulan puasa pulak kan... dan yang pastin
  • Sup tulangselamat bertemu kembali dalam dapo maya yang suam suam ni... kak rose kongsikan kat sini resepi sup tulang dari CM
Previous
Next Post »

EmoticonEmoticon

:)
:(
=(
^_^
:D
=D
=)D
|o|
@@,
;)
:-bd
:-d
:p
:ng