Sup cendawan tiram

April 22, 2020
Masak dan makan makan time PKP...

  terima kasih Azie Kitchen, kak rose copy resepinya ya..

Bahan bahan:
2 paket cendawan - carik 
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
Fish ball atau ikan bilis atau udang
Garam
Sedikit lada putih - tumbuk
Sedikit cili merah hiris
Daun sup - tak letak
Bawang goreng -kak rose lupa nak tabur dah!

 
Cara cara:
Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan putih yang dihiris. Setelah kekuningan masukkan ikan bilis atau udang atau apa apa yang disukai. Kemudian tuangkan air secukupnya untuk dijadikan kuah.

Setelah mendidih, masukkan cendawan, garam dan serbuk lada putih. Taburkan cili merah dan daun bawang. Tutup api dan sedia untuk dihidangkan. Akhir sekali, tabur bawang goreng.

Share this

Related Posts

  • Sup tulangselamat bertemu kembali dalam dapo maya yang suam suam ni... kak rose kongsikan kat sini resepi sup tulang dari CM
  • Peria goreng dengan udangPKP hari ke 34 dan masak dan makan... ya, hari2 masak macam praktis untuk bulan puasa pulak kan... dan yang pastin
  • Sup kentang dan telor😋😋 yummyybila kemalasan melanda tapi rasa nak makan jugak, tung tang sekejap jer jadi sup ni... makan meratah gitu je
  • Jenis sayur dan khasiatnya...Terima kasih majalah Rasa yang kongsikan di fbdan kak rose kongsikan kat sini pulak ya..
Previous
Next Post »

EmoticonEmoticon

:)
:(
=(
^_^
:D
=D
=)D
|o|
@@,
;)
:-bd
:-d
:p
:ng